DOMATESLİ EKMEK
Malzemeler;
1 diş
doğranmış sarımsak
1 küçük
doğranmış soğan
18 g taze
maya
250 g su
12 adet
yağda bekletilmiş kurutulmuş domates
500 g un
10 tuz
3 yemek
kaşığı zeytinyağı
Yapılışı;
Yağda küçük
küçük doğradığınız sarımsak soğan ve domatesleri 3 dakika kadar sote edin ve
soğumaya bırakın.
Maya ile
suyu karıştırın ve 10 dakika kadar bekletin. Başka bir kapta unu ve tuzu
karıştırın ve azar azar mayalı karışıma ekleyin ve bu karışıma domatesli
karışımla zeytinyağını ekleyin. Hamur oldukça yumuşak olmalıdır elde 15 dakika
kadar yoğurun ve yoğurma sırasında ellerinizi hafifçe unlayın. Hafifçe
yağlanmış bir kapta üstünü streçleyerek 1 saat kadar bekletin. Sonra hamuru
unlanmış yüzeye koyun gazını alın ve top halinde getirin. Tepsiye yağlı kağıt
serin ve hamuru üstüne yerleştirip nemli bezle kapatarak 45 dakika bekletin.
Sonrasında üzerine 3 paralel çizik atın ve yumurta akı sürün. 10 dakika 190
derece 3 kez buhar vererek pişirdikten sonra 170 dereceye düşürün ve 25 dakika
daha pişirin. Bir telin üzerinde soğumasını bekleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder