DOMATESLİ EKMEK
Malzemeler;

1 diş doğranmış sarımsak

1 küçük doğranmış soğan

18 g taze maya

250 g su

12 adet yağda bekletilmiş kurutulmuş domates

500 g un

10 tuz

3 yemek kaşığı zeytinyağı



Yapılışı;
Yağda küçük küçük doğradığınız sarımsak soğan ve domatesleri 3 dakika kadar sote edin ve soğumaya bırakın.
Maya ile suyu karıştırın ve 10 dakika kadar bekletin. Başka bir kapta unu ve tuzu karıştırın ve azar azar mayalı karışıma ekleyin ve bu karışıma domatesli karışımla zeytinyağını ekleyin. Hamur oldukça yumuşak olmalıdır elde 15 dakika kadar yoğurun ve yoğurma sırasında ellerinizi hafifçe unlayın. Hafifçe yağlanmış bir kapta üstünü streçleyerek 1 saat kadar bekletin. Sonra hamuru unlanmış yüzeye koyun gazını alın ve top halinde getirin. Tepsiye yağlı kağıt serin ve hamuru üstüne yerleştirip nemli bezle kapatarak 45 dakika bekletin. Sonrasında üzerine 3 paralel çizik atın ve yumurta akı sürün. 10 dakika 190 derece 3 kez buhar vererek pişirdikten sonra 170 dereceye düşürün ve 25 dakika daha pişirin. Bir telin üzerinde soğumasını bekleyin.


Yorumlar